Nedelju dana proveli smo u kompaniji Aptiv, organizujući različite aktivnosti namenjene povećanju produktivnosti i zadovoljstva radnika. Svaki dan je imao različite tematske aktivacije koje su se realizovale u proizvodnom pogonu tokom rada, ali i za vreme pauza.

Početak nedelje obeležen je kolačićima sreće i porukama prijateljstva. Zaposleni su imali zadatak da daju glas jednom svom kolegi iz proizvodne linije, a za radnike za najvećim brojem glasova pripremili smo posebne poklone.

Dan bez smeha je izgubljen dan, tako da smo utorak posvetili smeh jogi. Instruktorke smeh joge su zabavljale radnike i ukazivale im na značaj smeha za vreme radnih aktivnosti, s obzirom na to da on utiče na zdravlje i opšte stanje organizma.

Bezbednost i zaštita na radu jedan je od prioriteta ove kompanije. Na zanimljiv i kreativan način, tim akrobata i žonglera izveo je performans, koji je imao za cilj da zabavi radnike, ali i prenese poruku zašto je radnicima potrebna zaštitna oprema. U proizvodnim linijama, promoterke su sa zaposlenima radile kviz o bezbednosti i zaštiti na radu, a oni koji su se pokazali kao najbolji, dobili su poklone.

U četvrtak smo pažnju posvetili zdravlju. Fitnes instruktori Fit complete-a pokazivali su radnicima vežbe koje olakšavaju višečasovno stajanje i omogućavaju pravilno držanje. Za vreme pauze, zaposleni su mogli da se posluže zdravom užinom, kako bismo naglasili značaj zdravih navika.

S obzirom na broj radnika, komunikacija u ovoj firmi je jedan od prioriteta. Kako smo ukazali zaposlenima na njen značaj? Putem igre koju svi dobro znate, “gluvi telefoni”. Pored dobre zabave, u fokusu je bilo uspostavljanje poverenja i poboljšanje odnosa u timovima. Promoterke su podelile biltene sa najvažnijim informacijama, a radnici su tokom cele smene mogli da pitaju HR menadžera sve što ih zanima. Za dobru zabavu na pauzi bio je zadužen karikaturista. Odnos među zaposlenima i stav prema radu. testirali smo u aktivaciji „Zameni šefa na pola sata“.

U kompaniji koja ima preko tri hiljade radnika, naš tim je još jednom pokazao da posvećenost i analitičnost u svakom projektu daju rezultate.